USA Food               


Algemeen restaurant tips:

1) In restaurants moet je meestal wachten tot je door een ober naar een tafel  wordt geleid; dit staat aangegeven d.m.v. een bord met opschrift 'Please wait to be seated'. Staat dit bord er niet, dan kun je over het algemeen meteen doorlopen naar een tafeltje. Vooral in fast food restaurants is dit laatste gebruikelijk.

2) De waiter of waitress zal bij het opnemen van je menu keuze vragen hoe je je vlees gebakken wilt hebben. Bij vlees heb je de keuze uit 'rare' (rood, bijna koud), 'medium-rare', 'medium' (nog wat rode plekken over), 'done' en 'well-done' (goed doorbakken).

3)  In Amerika is het concept 'free refills', gratis bijvulling van drankjes, sinds enkele jaren heel gewoon. Of je nu in de McDonald's zit of bij een sjieker restaurant, je glaasje fris kunt je altijd (laten) bijvullen. Alcohol en mineraal water wordt niet bijgevuld. Hier moet je apart voor betalen.

4)
In Amerika verdienen obers in restaurants zeer weinig, vaak niet meer dan het minimumloon. Daarom leven ze van de fooien die ze krijgen van de gasten. Alleen al daarom zijn de meeste obers in Amerika vriendelijker en behulpzamer in Nederland.

5)
De gemiddelde fooi ligt rond de 15% van de rekening ('check'), 10% als u een slechte service heeft gehad en 20% als u bijzonder tevreden bent. Maak er in ieder geval geen halszaak van en wees ruim met uw fooi: zoals gezegd moeten de obers daarvan leven.
________________________________________________________________________

Ook in Amerika kun je gezond en goed eten. Het is een cliché om te zeggen dat je alleen maar hamburgers met patat kunt eten. Éen van onze favoriete restaurants zijn:

   1.
Outback Steakhouse. Geweldig steak/grill restaurant waar je heel goed vlees maar ook vis kunt eten. Tip: Als voorgerecht probeer eens de Bloomin' Onion. Dit is een gefrituurde ui waar je met de hele familie van kunt eten. Dus bestel er één! Onze voorkeur gaat uit naar het hoofdgerecht de Victoria's Filet. Dit is het beste en zachtste stukje vlees die er is.

  2. Longhorn Steakhouse. Ook een geweldig steak/grill restaurant waar je heel goed vlees kunt eten. Behalve in de staten Utah en Arizona komt deze Steak restaurant alleen aan de Oost kust van de VS voor. Tip: Als voorgerecht probeer eens de Firecracker Chicken Wraps! En als er nog ruimte is voor een nagerecht neem de cheesecake. De cheesecake is echt ontzettend goed.

  3. The
Olive Garden is een Italiaans restaurant. Onze voorkeur gaat uit naar Five Cheese Ziti al Forno, Fettuccine Alfredo (erg lekker) en de Cheese Ravioli. Het is een goedkoop restaurant en er is volop keuze, te veel om op te noemen.

 4. The
Cheesecake Factory staat bekend om zijn geweldige cheesecakes maar is ook een goed restaurant om te eten. Afhankelijk van je smaak zijn alle cheesecakes geweldig lekker. Dit moet je echt een keer geprobeerd hebben!

eXTReMe Tracker